Romney ani Obama nemajú vo vrecku žiadny zo štyroch tzv. swing states

04.11.2012 Celý región

Washington 3. novembra (TASR) - Americký demokratický prezident Barack Obama a jeho republikánsky vyzývateľ Mitt Romney majú takmer rovnakú podporu v štyroch tzv. swing states, v ktorých je najvyšší počet stranícky nevyhranených voličov. Ukázal to dnes najnovší prieskum inštitútu Ipsos pre agentúru Reuters medzi potenciálnymi voličmi.

V Ohiu má Obama veľmi mierny náskok pred Romneym - 46 k 45 percentám. Na Floride majú obaja kandidáti rovnakú, 47-percentnú podporu. Vo Virgínii vedie Obama nad Romneym v pomere 48 k 45 percentám. V Colorade má navrch Romney (47 percent) pred Obamom (45 percent).

Situácia v skupine potenciálnych voličov nie je podľa denne zverejňovaného prieskumu Reuters/Ipsos iná ani na celoštátnej úrovni, kde by za Obamu hlasovalo 47 percent opýtaných a za bývalého guvernéra štátu Massachusetts 46 percent.

Podľa Julie Clarkovej z Ipsosu má Obama stále o niečo lepšiu šancu získať 270 voliteľov potrebných na zabezpečenie víťazstva, ale žiadny zo štyroch nerozhodných štátov zatiaľ nemá s istotou "vo vrecku".
 

Vyberte región